Bukdácsoló környezetvédő

Környezettudatos tippek hétköznapi hősöknek

Az egész ott kezdődött…

A környezetvédelem iránt körülbelül 2019 augusztusában kezdtem érdeklődni. Bár az alapvető szabályokat korábban is betartottam (nem folyattam feleslegesen a csapot, nem szemeteltem, kihúztam a konnektorból a nem használatos töltőket), ezek nem voltak tudatos tettek. Fontosak persze, de manapság ezeknek már alapvető dolgoknak kellene számítaniuk. 

Ebben az időszak a hírek tele voltak az Amazonasi erdőtűz pusztításával. Talán ez volt az a pont, amikor rájöttem, hogy baj van. Hogy ez már egy komoly figyelmeztető jel, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. 

kornyezetvedelem-kezdeti-lepesek-bukdacsolo-kornyezetvedo-blog.png

FORRÁS: PEXELS.COM

Korábban már elég sok cikket olvastam, és videót néztem ebben a témában, így tudtam, ha ajtóstul rontok a házba, és egy mozdulattal áthúzom a korábbi életemet, akkor nagy valószínűséggel sikertelenül fog járni az akció. Apró, kis lépésekkel viszont könnyebb az indulás. 

Az első konkrét tettek nagyjából szeptember táján kezdődtek. Szinte a legelső elhatározásaim egyike volt, hogy búcsút mondok a fast-fashionnek, és elmerültem a turkálók világában. Korábban már jártam second-hand ruhaboltokban, sikerült is 1-2 darabbal gyarapítanom a ruhatáramat, de őszintén szólva egyáltalán nem kaptam rá az ízére. Akkor még…:)

Ezt követően számos apróság következett (például a szelektív hulladékgyűjtésben való elmélyülés, egy strapabíró kulacs beszerzése, a műanyagzacskók vászon-és textiltáskákra való lecserélése). Korábban azt tűztem ki célul, hogy minden egyes hónapban beújítok valami apróságot. Így elég időt hagyok magamnak arra, hogy megszokjam az újdonságot, és hogy természetessé váljon. Szeretném, ha hónapról hónapra egyre több új szokást tudnék bevezetni. 

Időnként előjön bennem, hogy tehetnék többet is. Hogy kicsit jobban meg kéne erőltetni magam. Ez így is van, mindig lehet többet tenni. De próbálok kíméletes lenni magamhoz. Örülök, hogy sok olyan szokást sikerült bevezetnem a hétköznapokba, amelyeket azóta is tudok tartani. Ennek ellenére tisztában vagyok azzal, hogy melyek azok a területek, amelyeket fejlesztenem kell. 

Szóval, így állunk most. Néha becsúsznak kisebb hibák (főleg lustaságból, vagy feledékenységből), de mondhatjuk, hogy elégedett vagyok azzal, ahová az elmúlt hónapok alatt jutottam. 

Ti belevágtatok már a környezetvédelembe? Melyek voltak az első lépések, mik a tapasztalatok azóta? 

A bejegyzés trackback címe:

https://bukdacsolokornyezetvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr8915711220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2020.05.24. 11:38:55

Ez nem környezetvédelem, hanem Show Off!
A "CsakDolgozniNeKelljenGeneráció" reménye - hogy egy fénykép, vagy blogjegyzet egy életre megoldja az anyagi gondjaitokat...
Gondolom hamarosan jön a BestOf, a BelsőÁtalakulás, a KomfortzónaKiszélesítése, a NemzetköziTrendek, Előadások majd végül a Coaching... - állandó reszketés és nem létező félelmek beképzelése közepette...
Ja! Persze a nácikról sem szabad megfeledkezned - tudod, aki minden utcasarkon rád várnak!...
Zárjuk rövidre:
Azért nem tudsz érdemben, és eleget tenni a környezetvédelemért, mert még magadat sem építetted fel.
Neked nagyobb szükség van segítségre. Mint a környezetnek a te segítségedre!

Nincs mit!
Szívesen!

Majd valamikor megköszönöd

Bukdácsoló környezetvédő 2020.05.24. 12:11:41

@Hungarian Geographic Szia! Köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet, sajnálom, hogy a post nem nyerte el a tetszésedet. Szép napot kívánok!

Bukdácsoló környezetvédő

Sokan nem tudják, hogy vágjanak bele a környezetbarát életmód kialakításába. A blogban saját személyes tapasztalataimat, sikereimet, kudarcaimat szeretném megosztani.

Friss topikok

  • Bukdácsoló környezetvédő: @Hungarian Geographic Szia! Köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet, sajnálom, hogy a pos... (2020.05.24. 12:11) Az egész ott kezdődött…

Archívum

süti beállítások módosítása