Bukdácsoló környezetvédő

Környezettudatos tippek hétköznapi hősöknek

Mi ez az egész?

Miért?

Miért döntöttem a blog elindítása mellett?

Miért választottam egy kényes témát, ami sokaknál kiveri a biztosítékot? Amiről nem szívesen beszélünk? Amiről az emberek többségének Greta Thunberg és az ő botrányai ugranak be?

A válasz: mert egyszerűen kikerülhetetlen. 

noveny-bukdacsolo-kornyezetvedo-blog.png

FORRÁS: PEXELS.COM

Az utóbbi években egyre égetőbb problémává vált a környezetvédelem. Sorra kapjuk a vészhíreket a világ minden tájáról. Erdőtűzek, hurrikánok, földrengések, egyéb természeti katasztrófák. Míg 2019-ben az Amazonas mentén tomboló erdőtűz tartott mindenkit lázban, 2020 elején az Ausztráliát fenyegető tűzvészről szóltak a hírek. 

De nem kell messzi tájakra utaznunk ahhoz, hogy észrevegyük, gondok vannak. Elég, ha néha felállunk a képernyő elől, és kikukkantunk a természetbe. 

Normális az, hogy tavaly október végén még egy vékony kabátban és tornacipőben szaladgáltunk? Normális az, hogy karácsony előtt 10 fok körüli volt a hőmérséklet? Mióta számít átlagosnak, hogy eltolódtak az évszakok, és májusban még a márciusi időjárást “élvezhetjük”? Hát, mióta beköszöntött a globális felmelegedés. 

A környezetvédelemmel aktívan 2019 augusztusában kezdtem el foglalkozni. Előtte hónapokban robbant be a köztudatba az HBO Csernobil sorozata, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. Ezzel kapcsolatban olvastam egy cikket, ami kicsit lesokkolt. Bár a cikket utólag nem találtam meg, a lényege ez volt: 

1986-ban senki sem gondolta, hogy katasztrófa fog történni. Mégis megtörtént, mai fejjel pedig nem értjük, miért nem tettek ellene semmit. 

A csernobili forgatókönyv párhuzamot mutat a jelennel. A probléma valóságos, ám homokba dugjuk a fejünket. És várjuk, hogy bekövetkezzen az, ami elkerülhető lenne...

Mire nem számíthatsz, ha követsz engem?

  • Ultimate környezetvédelmi tippekre (Sajnos nem értem el Természetanyát, hogy mindenről kifaggassam)
  • Világmegváltó okosságokat (Ha tudnám a megoldást a problémára, már milliárdos lennék)
  • Felesleges képmutatást. Nem akarom azt sugallni, hogy példamutató, amit csinálok, mert sokan csinálják ezerszer jobban. 

Mi az, amit várhatsz tőlem?

  • Őszinte véleményt arról, miért is olyan nehéz a környezetvédelem
  • Valódi sztorikat a kudarcaimról (ebből lesz sok) és a sikereimről (remélem, akadni fog azért)
  • Saját tapasztalatokat arról. hogy egy hétköznapi emberként mit lehet tenni a Föld védelméért

És én mit várok ettől az egésztől?

Ha már csak egyetlen ember, egyetlen alkalommal is a saját ételhordó dobozjákába kéri az ebédjét azokba az egyszer használatos förmedvények helyett- már megérte. 

Tartsatok velem!

A bejegyzés trackback címe:

https://bukdacsolokornyezetvedo.blog.hu/api/trackback/id/tr3215703504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bukdácsoló környezetvédő

Sokan nem tudják, hogy vágjanak bele a környezetbarát életmód kialakításába. A blogban saját személyes tapasztalataimat, sikereimet, kudarcaimat szeretném megosztani.

Friss topikok

  • Bukdácsoló környezetvédő: @Hungarian Geographic Szia! Köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet, sajnálom, hogy a pos... (2020.05.24. 12:11) Az egész ott kezdődött…

Archívum

süti beállítások módosítása